top of page

Kuntavaaliehdokas 2021

Vaaliteemani:
KYLLÄ TYÖLLE, EI ILMASTOHÖMPÖTYKSELLE:
Joensuussa ei pidä lähteä vihreään ilmastohömpötykseen, jossa työpaikat ajetaan ulkomaille ja autoilua vaikeutetaan. Työtä ja yrittämistä on tuettava. Joensuuhun tarvitaan lisää turismia, joka tuo mukanaan ostovoimaa, työtä ja talouskasvua.
AUTOILU JA PARKKIPAIKAT:
 
Ei autottomalle keskustalle - autolla on voitava käydä töissä ja kaupoilla jatkossakin. Näin pidetään huolta myös keskustan yrityksistä ja työpaikoista. Joensuuta ei pidä muokata vain pyöräilyn ehdoilla. Parkkipaikkoja on oltava riittävästi keskustassa ja asuntojen lähistöillä.
MAAHANMUUTTO JA TURVALLISUUS:
 
Menot tärkeysjärjestykseen. Maahanmuutosta, kotouttamisesta ja muusta epäolennaisesta on leikattava, jotta vältetään velkaantuminen. Kiintiöpakolaisten vastaanottaminen on lopetettava, eikä ylimääräisiä palveluita tule tarjota laittomasti maassa oleville. Joensuun ei pidä houkutella lisää maahanmuuttajia, sillä kyse on myös turvallisuudesta.
PALVELUT TURVATTAVA:
 
Liitoskuntien, kylien ja taajamien palvelut on turvattava - pienetkin koulut, lukiot ja terveyskeskukset on säilytettävä, jos niille on oikea tarve.
NUORET JA OPISKELIJAT:
 
Kouluissa on tarjottava liharuokavaihtoehto joka päivä ja koululaisten saatava vaikuttaa ruokalistoihin. Lähiruokaa kouluihin. Nuorten työllisyyttä on tuettava neuvomalla 4H-yrittäjyyden kokeiluun.
LIIKUNTAA JA URHEILUA
 
on tuettava kaikin keinoin. Liikuntamahdollisuuksia kaupunkialueelta maaseudulle. Lenkkipolkuja, hiihtolatuja, jääkiekkoa, palloilumahdolliuuksia, frisbeegolfia.
Kansallismieliset valtaan Euroopassa

 

Heikentynyt turvallisuus lukuisten terrori-iskujen ja pakolaistulvan myötä, eurokriisi ja huonosti johdettu EU on saanut ympäri Eurooppaa kansallismieliset puolueet valtaan. 

Iso-Britannian EU-ero eli brexit on esimerkki siitä, miten ihmisille alkaa riittämään huono EU-politiikka. Kuitenkin niin kauan, kun Suomi kuuluu Euroopan unioniin, tarvitsemme sinne kansallismielisiä ja isänmaallisia päättäjiä.

Suomen on otettava mallia kansallismielisistä Unkarista ja Puolasta, jotka ajavat unionin sisälläkin omaa etuaan Brysselin sanelupolitiikasta välittämättä. EU kulkee vähitellen kohti vääjäämätöntä tuhoaan. Odotettavissa on, että uusia jäsenvaltioita lähtee unionista. Suomen on oltava ajoissa lähtevien joukossa, eikä jäätävä sammuttamaan valoja ja maksamaan laskuja.

 

Eurovaaliehdokas 2019

Suomea ei puolusta eurooppalaiset. Minä puolustan.
Itsenäisyyden menettäminen

Euroopan unioni kulkee kokoajan kohti liittovaltiota.
Jo nyt iso osa lainsäädännöstämme tulee pakottavana unionilta ja suunta ei ole muuttumassa. 

Direktiivit, jotka säätelevät Suomenkin lainsäädäntöä, syövät suomalaisten vaikutusmahdollisuuksia kotimaan asioihin. Suomalaiset tietävät parhaiten, mikä on Suomen etu, eivät muut Euroopan unionin jäsenvaltiot.

Globalistien pyrkimykset tuhota kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta ja ennen pitkää kieltä ja kulttuuria, on surullisia ja tälläiset pyrkimykset pitää pysäyttää. Jos haluamme pysyä jatkossakin itsenäisenä valtiona, on tärkeää, että valitut MEPit ajavat vain Suomen etua ja lopettavat eurostoliitosta haaveilun.

Maa.

Rajatarkastukset on palautettava Euroopan Unionin sisärajoille. On turvallisuuden kannalta kriittistä, että rajakontrolli palautetaan. Rajavalvonta auttaa ehkäisemään terrorismia ja kitkemään rikollisuutta.

Dublinin sopimuksen noudattamatta jättäminen ja surkea ulkorajavalvonta on tehnyt Euroopasta entistä haavoittuvaisemman. Esimerkiksi Ruotsi on viisveisannut Dublinin sopimuksesta ja maksanut turvapaikkaturistien junaliputkin Suomeen.

Suomen täytyy ajatella ensisijaisesti oman maan turvallisuutta ja jos se tarkoittaa sopimuksista irtaantumista, se on tehtävä - olipa sitten kyseessä pakolaissopimukset tai Ottawan jalkaväkimiinat kieltävä sopimus.

Suomen tulisi tarkastella kriittisesti EU:n kanssa solmimiaan sopimuksia sekä suhtautua nuivasti EU:n asettamaan lainsäädäntöön. Vaikka osa direktiiveistä voisi olla hyviäkin, on periaatteellisesti väärin, että Suomeakin koskeva lainsäädäntö valmistellaan jossain muualla kuin Suomessa.

Talous.

Suomen talous ei saa kärsiä muiden EU:n jäsenmaiden toimien takia. 

On kestämätöntä, että etenkin Etelä-Euroopan jäsenvaltiot hoitavat huonosti talouttaan ja siitä maksaa suomalaiset veronmaksajat tukipakettien muodossa. 

Suomalaisten veronmaksajien rahat pitää käyttää vain ja ainoastaan Suomen ja suomalaisten hyväksi. Ei kreikkalaisten tai pakolaisten.

Suomen jäsenmaksuja on pienennettävä. ​

Suomi on tällä hetkellä yksi niin sanotuista nettomaksajista jäsenmaksujen suhteen. Tämä tarkoittaa sitä, että maksamme EU:lle enemmän rahaa kuin saamme sieltä takaisin. Käytännössä rahoitamme mm. muiden jäsenvaltioiden itsekkään politiikan jäsenmaksujen muodossa.

Tuki.

Jyrkkä ei EU-armeijalle. Suomen on jatkettava yleiseen asevelvollisuuteen pohjautuvaa kansallista puolustusta. 

Esimerkiksi Saksassa, Hollannissa ja Belgiassa maanpuolustustahto on todella matala. Jos saksalalaiset eivät halua puolustaa edes omaa maataan, miksi he puolustaisivat Suomeakaan?

Suomelle ainoa sotilaallinen uhka on Venäjä. Suomen ei tule ikinä ajaa puolustustaan alas. Vanhan viisauden mukaan jokaisessa maassa on aina armeija - oma tai vieras. Aseisiin vastataan aseilla. Siinä vaiheessa kun venäläiset sotilaat tulevat rajan yli, vastataan reilulla lyijyannoksella.  

Euroopan unionin asedirektiivillä rajoitetaan oleellisesti reserviläistoimintaa.

Reserviläistoiminta on oleellista maanpuolustuksen kannalta, sillä Puolustusvoimilla ei ole resursseja ylläpitää vastaavaa osaavaa reserviä ilman vapaaehtoistoimintaa.

Omavaraisuus on huoltovarmuuskysymys. Ruoan ja maatalouden tuotantoa ei voi siirtää täysin kaupankäynnin ehdoille, sillä kriisitilanteen sattuessa Suomen pitää pystyä tuottamaan erityisesti oma ruokansa. 

bottom of page